Netflix verhoogt prijzen, ook voor bestaande abonnees

06 oktober 2017 10:21

Netflix gaat de prijzen van haar maandabonnenten Standaard en Premium verhogen. Nieuwe, maar ook bestaande klanten, gaan meer betalen om films en series te kijken via de streamingdienst. Dat heeft Netflix gisteren bekendgemaakt.

Volgens Netflix heeft de prijsstijging voornamelijk te maken met het verbeteren van de kijkervaring. Het is al langere tijd bekend dat Netflix steeds meer gaat inzetten op het creëren van eigen content, zoals Netflix Originals als Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why en The Crown. Netflix zelf over de nieuwe prijzen in een persverklaring: "We blijven nieuwe tv-series en films toevoegen, nieuwe kenmerken ontwikkelen en kijkers helpen om nieuwe content nog sneller te vinden."

Voor nieuwe abonnees gaat de prijsstijging per direct in en huidige abonnees krijgen op 19 oktober een bericht van Netflix. In een e-mail krijgen alle abonnees een overzicht van alle wijzigingen, waarna je als abonnee 30 dagen bedenktijd hebt om de nieuwe prijzen te accepteren, het abonnement te wijzigen of op te zeggen.

Het Basic-abonnement, waarmee je op één scherm kan kijken, blijft €7,99. Het Standaard-abonnement, waarmee je op twee schermen tegelijkertijd kan kijken, gaat met 1 euro omhoog naar €10,99 en het Premium-abonnement, waarmee je op vier schermen tegelijkertijd kan kijken, gaat met twee euro omhoog naar €13,99.

Kijk hier voor het volledige overzicht.


19 juni 2018 08:21
Lucifer krijgt 4e seizoen!
Nadat FOX de stekker uit de Lucifer had getrokken heeft Netflix besloten om d...
16 mei 2018 10:56
Luke Cage seizoen 2 trailer
Door het overweldigende succes dat Marvel momenteel heeft in de bioscoop, zou...
08 mei 2018 08:29
GLOW seizoen 2 trailer
Vorig jaar kwam Netflix met de verfrissende nieuwe serie GLOW (aka Gorgeous L...
08 februari 2018 12:50
Jessica Jones seizoen 2 trailer
De meest grofgebekte "superheld" van het MCU is binnenkort te zien voor 13 fo...