Netflix verhoogt prijzen, ook voor bestaande abonnees

06 oktober 2017 10:21

Netflix gaat de prijzen van haar maandabonnenten Standaard en Premium verhogen. Nieuwe, maar ook bestaande klanten, gaan meer betalen om films en series te kijken via de streamingdienst. Dat heeft Netflix gisteren bekendgemaakt.

Volgens Netflix heeft de prijsstijging voornamelijk te maken met het verbeteren van de kijkervaring. Het is al langere tijd bekend dat Netflix steeds meer gaat inzetten op het creëren van eigen content, zoals Netflix Originals als Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why en The Crown. Netflix zelf over de nieuwe prijzen in een persverklaring: "We blijven nieuwe tv-series en films toevoegen, nieuwe kenmerken ontwikkelen en kijkers helpen om nieuwe content nog sneller te vinden."

Voor nieuwe abonnees gaat de prijsstijging per direct in en huidige abonnees krijgen op 19 oktober een bericht van Netflix. In een e-mail krijgen alle abonnees een overzicht van alle wijzigingen, waarna je als abonnee 30 dagen bedenktijd hebt om de nieuwe prijzen te accepteren, het abonnement te wijzigen of op te zeggen.

Het Basic-abonnement, waarmee je op één scherm kan kijken, blijft €7,99. Het Standaard-abonnement, waarmee je op twee schermen tegelijkertijd kan kijken, gaat met 1 euro omhoog naar €10,99 en het Premium-abonnement, waarmee je op vier schermen tegelijkertijd kan kijken, gaat met twee euro omhoog naar €13,99.

Kijk hier voor het volledige overzicht.


06 oktober 2017 10:21
Netflix verhoogt prijzen, ook voor bestaande abonnees
Netflix gaat de prijzen van haar maandabonnenten Standaard en Premium verhoge...
04 oktober 2017 15:39
Pauley Perrette verlaat NCIS
Pauley Perrette verlaat na het huidige seizoen de CBS serie NCIS. Dit heeft d...
04 oktober 2017 10:38
Major Crimes stopt na het 6e seizoen
Het 6e seizoen van de spinoff van The Closer zal tevens haar laatste zijn. Ma...
04 oktober 2017 09:01
The Good Doctor krijgt een volledig seizoen
De ABC serie The Good Doctor heeft de opdracht gekregen om een extra 5 afleve...