Netflix verhoogt prijzen, ook voor bestaande abonnees

06 oktober 2017 10:21

Netflix gaat de prijzen van haar maandabonnenten Standaard en Premium verhogen. Nieuwe, maar ook bestaande klanten, gaan meer betalen om films en series te kijken via de streamingdienst. Dat heeft Netflix gisteren bekendgemaakt.

Volgens Netflix heeft de prijsstijging voornamelijk te maken met het verbeteren van de kijkervaring. Het is al langere tijd bekend dat Netflix steeds meer gaat inzetten op het creëren van eigen content, zoals Netflix Originals als Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why en The Crown. Netflix zelf over de nieuwe prijzen in een persverklaring: "We blijven nieuwe tv-series en films toevoegen, nieuwe kenmerken ontwikkelen en kijkers helpen om nieuwe content nog sneller te vinden."

Voor nieuwe abonnees gaat de prijsstijging per direct in en huidige abonnees krijgen op 19 oktober een bericht van Netflix. In een e-mail krijgen alle abonnees een overzicht van alle wijzigingen, waarna je als abonnee 30 dagen bedenktijd hebt om de nieuwe prijzen te accepteren, het abonnement te wijzigen of op te zeggen.

Het Basic-abonnement, waarmee je op één scherm kan kijken, blijft €7,99. Het Standaard-abonnement, waarmee je op twee schermen tegelijkertijd kan kijken, gaat met 1 euro omhoog naar €10,99 en het Premium-abonnement, waarmee je op vier schermen tegelijkertijd kan kijken, gaat met twee euro omhoog naar €13,99.

Kijk hier voor het volledige overzicht.


08 december 2017 08:58
Ilse DeLange krijgt rol in Nashville
Ilse DeLange zal in het nieuwe seizoen van Nashville te zien zijn. Dit heeft ...
07 december 2017 14:26
Mindhunter krijgt 2e seizoen
Netflix heeft bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt van de thriller M...
05 december 2017 15:41
Productie laatste seizoen House of Cards van start in 2018
Het zesde en tevens laatste seizoen van de populaire Netflix-serie House of C...
04 december 2017 13:14
Stranger Things krijgt 3e seizoen
De Netflix-serie Stranger Things keert terug voor een derde seizoen. Zeker nu...